ରେଫ୍ରିଜରେଟରଗୁଡ଼ିକ ଆମ ଜୀବନରେ ଏକ ଉତ୍ସାହ ଭାବରେ ଆସିଥିଲା ଯାହା ଆମ ସୁସ୍ୱାଦୁ ବଳକା ପିଜା ସ୍ଲାଇସ୍, ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ, ଚକୋଲେଟ୍ ଆଦି ଷ୍ଟୋର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ସମସାମୟିକ ପାରିବାରିକ ଜୀବନର ଏହା ଏକ ଚମତ୍କାର ହୋଇ, ଏହି ଉପକରଣ ଆମର ପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟକୁ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ନହେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ତେବେ ଆପଣ ଜାଣିଛନ୍ତି କି ଯଦିଓ ଆମେ ଅନେକ ଖାଦ୍ୟ ଫ୍ରିଜ୍ କରିବା ଛାଡିବା ଉଚିତ୍? ତଥାପି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଫ୍ରିଜ୍ ରେ ରଖିଲେ ସ୍ୱାଦ ହରାଇପାରେ, ଏବଂ ଏହା ନଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ।
ଏହାବାଦ ଫ୍ରିଜ ସେମାନଙ୍କର ପୁଷ୍ଟିକର ମୂଲ୍ୟକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରେ କିମ୍ବା ଖରାପ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିପାରେ। ତେଣୁ ଏଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଯାହାକୁ ଆମେ କେବେବି ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ଷ୍ଟୋର କରିବା ଆବଶ୍ୟକ କରୁନାହୁଁ, ଏବଂ ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟବଶତ, ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ କେତେକ ବୋଧହୁଏ ଆପଣଙ୍କ ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ରହିଥାଏ। ତେଣୁ, ଫ୍ରିଜ ଭିତରେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀଗୁଡିକ ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ଉଷ୍ମ ଏବଂ ଉନ୍ନତ ସ୍ଥାନ ପାଇବାକୁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ଆବଶ୍ୟକ ତାହା ଜାଣିବା ପାଇଁ ପଢନ୍ତୁ।
କଦଳୀ: କଦଳୀକୁ ପାଚିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ କୋଠରୀ ତାପମାତ୍ରାରେ ରଖିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଏଥିସହ, ଆଲୋକ ଏବଂ ବାୟୁ କ୍ଷୟକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ।
0 Comments