କ’ଣ ନିୟମିତ ରେଡ ମିଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବଢ଼ିପାରେ କୋଲୋନ୍ କ୍ୟାନ୍ସର ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ? ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ କହୁଛନ୍ତି ଏକ୍ସପର୍ଟ

 


ଯଦି ଆପଣ ରେଡ ମିଟକୁ ବହୁତ ସଉକରେ ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ଖବରଟି ଆପଣଙ୍କୁ ନିରାଶ କରିପାରେ । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ କିଛି ରିସର୍ଚ୍ଚ ଅନୁଯାୟୀ, ନିୟମିତ ଭାବେ ରେଡ ମିଟ୍ କିମ୍ବା ପ୍ରୋସେସ୍ଡ ମିଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ୍ୟାନ୍ସର ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିପାରେ ।
ଏକ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଅନୁଯାୟୀ ରେଡ ମିଟ୍ କିମ୍ବା ପ୍ରୋସେସ୍ଡ ମାଂସ କର୍କିନୋଜେନିକ୍ ହୋଇଥାଏ, ଯାହା ବ୍ରେଷ୍ଟ କ୍ୟାନ୍ସର ସହ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ କ୍ୟାନ୍ସର ଓ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସରର ବିପଦକୁ ବଢ଼ାଇପାରେ । ବିଗତ ଅନେକ ବର୍ଷ ଧରି ଡାକ୍ତରମାମ୍କେମ୍ ମାତ୍ରାରେ ରେଡ ମିଟ୍ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଉଛନ୍ତି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ରେଡ ମିଟ୍ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ କି ନୁହେଁ ତାହା ଜାଣିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ଏହାର ନିୟମିତ ବ୍ୟବହାର କଲେ କୋଲୋନ କ୍ୟାନ୍ସର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିପାରେ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ରେଡ ମିଟ୍ ସହିତ ଜଡିତ କିଛି ପ୍ରଶ୍ନର ଉତ୍ତର …

ରେଡ ମିଟ୍ ର ଫାଇଦା :-
ରେଡ ମିଟ୍ କେତେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ, ଯେପରିକି ଭିଟାମିନ୍ ବି -୧୨ ଏବଂ ଆଇରନ୍ । ଶରୀରରେ ନୂଆ ଲାଲ ରକ୍ତ କଣିକା ଗଠନ ପାଇଁ ମଣିଷ ଏହି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଆବଶ୍ୟକ କରେ । ରେଡ ମିଟରେ ପ୍ରୋଟିନର ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଅଧିକ ଥାଏ, ଯାହା ସାହାଯ୍ୟରେ ମାଂସପେଶୀ, ହାଡ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଟିସୁ ଏବଂ ଏନଜାଇମ୍ ଗଠନ ହୁଏ ।

ରେଡ ମିଟ୍ କ’ଣ-
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଏତେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥିଲେ ମଧ୍ୟ ରେଡ ମିଟ୍ ପାଇଁ ପ୍ରାୟତଃ ଶୁଣାଯାଏ ଯେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲୋନ୍ କ୍ୟାନ୍ସର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଥାଏ । ଯଦିଓ ଏହା ବହୁ ପରିମାଣରେ ସତ ବୋଲି ଡାକ୍ତରମାନେ କୁହନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଏହାପୂର୍ବରୁ ସେହି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ରେଡ ମିଟ୍ କ’ଣ ତାହା ବୁଝିବା ଆବଶ୍ୟକ । ରେଡ ମିଟ୍ ସାଧାରଣତଃ ସେହି ପଶୁମାନଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରାପ୍ତ ମାଂସକୁ କୁହାଯାଏ, ଯାହାର ଉତ୍ପତ୍ତି କୁକୁଡ଼ା ନୁହେଁ । ଉଦାହରଣ ହେଉଛି ଗୋମାଂସ, ମେଣ୍ଢା, ଛେଳି, ଘୁଷୁରି ଏବଂ ଛେଳି । ଅପରପକ୍ଷେ ଚିକେନ୍, ବତକ, ପକ୍ଷୀ ଇତ୍ୟାଦି ରେଡ ମିଟରେ ଆସନ୍ତିନାହିଁ । ରେଡ ମିଟ୍ ଅପେକ୍ଷା ସେମାନଙ୍କର ବ୍ୟବହାର ସୁରକ୍ଷିତ ହୋଇଥାଏ ।

Post a Comment

0 Comments